Liever 'spirituele zoon van Cruijff' bij United: Gaat werken bij verkeerde club

Liever 'spirituele zoon van Cruijff' bij United: "Gaat werken bij verkeerde club"

24-05-2016 15:20
29

Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson bij Manchester United gaat het niet goed met de club. Dat stelt Eric Cantona, oud-speler van The Red Devils en inmiddels acteur, in gesprek met The Guardian. 

"Manchester United is iets kwijt, dat voel je", doelt Cantona op de periode na 2013, toen Ferguson vertrok bij Manchester United. "Het is ook niet makkelijk om iemand op te volgen die 25 jaar bij de club heeft gezeten. Zelfs als je een geweldige manager bent, hebben de fans nog steeds de filosofie van Ferguson in hun hoofd zitten."

David Moyes en Louis van Gaal wisten niet aan de verwachtingen te voldoen. Ook de komst van José Mourinho, die vrijwel zeker Van Gaal opvolgt, ziet Cantona niet zitten. "Ik hou van Mourinho, maar niet voor United. Ik denk niet dat zijn ploegen het type voetbal spelen dat de fans van United graag willen zien, zelfs niet wanneer er gewonnen wordt. Hij kan zeker prijzen pakken met United, maar gaan de fans het spel pruimen? Ik denk het niet."

Cantona had wel geweten wie de nieuwe trainer van United had moeten worden. "Josep Guardiola was de ideale man geweest. Hij is de spirituele zoon van Johan Cruijff. Ik zou het fantastisch gevonden hebben om Guardiola bij Manchester United te zien. Hij is de enige persoon die de filosofie van de club kan veranderen. Hij gaat nu ook aan de slag in Manchester, maar wel bij de verkeerde club."