FC Twente stelt zwaar teleur: De chaos is alleen maar groter geworden

FC Twente stelt zwaar teleur: "De chaos is alleen maar groter geworden"

24-05-2016 18:38
17

Rivalen en bondgenoten tegelijk, dat zijn FC Twente en De Graafschap sinds kort van elkaar. De twee clubs zijn in overleg om een eind te maken aan de impasse rond degradatie.

De situatie is inmiddels bekend: de KNVB wil Twente laten degraderen vanwege financiële wanorde. De Enschedese club gaat in beroep tegen de straf en heeft een kort geding aangespannen. Daardoor weet De Graafschap, dat zondag onderuit ging in de play-offs, niet of ze degraderen of niet.

Voor de vergadering betaald voetbal werd Twente gevraagd om af te zien van het kort geding, maar dat verzoek werd terzijde geschoven door de geplaagde club. "Daar zijn we teleurgesteld over, we hebben Twente nu twee handreikingen gedaan", reageert commercieel directeur Martine Zuil bij Tubantia.

Verliest Twente het kort geding, dan blijft De Graafschap in principe in de Eredivisie. Maar zolang er geen definitief besluit is gevallen, kunnen de Achterhoekers geen beleid maken. Zuil: "Ik neem Onno Jacobs niets kwalijk. We hebben goed overleg met hem en hij kan ook niets aan de situatie doen."

"De gekke situatie doet zich nu dan ook voor dat wij rivalen en bondgenoten tegelijk zijn. Wij hebben al voorgesteld om een Eredivisie te beginnen met negentien clubs, maar de Eredivisie CV is daar in eerste instantie geen voorstander van. We zullen creatief moeten zijn, maar voorlopig is de chaos alleen maar groter geworden."