'Ik ga het verschrikkelijk missen. Verdomme, man! Deze club verdient beter'

'Ik ga het verschrikkelijk missen. Verdomme, man! Deze club verdient beter'

24-05-2016 18:52
9

Jelle ten Rouwelaar kon zondag zijn laatste wedstrijd als profkeeper niet opvrolijken met promotie naar de Eredivisie. Twee dagen later heeft hij er nog altijd de balen van.

Ten Rouwelaar stond in de verloren finale van de play-offs tegen Willem II voor de laatste keer onder de lat bij NAC Breda. Het was bovendien zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. "Ik ben helemaal leeg", erkent Ten Rouwelaar (35) aan Voetbal International, twee dagen na het mislopen van promotie.

De beslissing om te stoppen nam Ten Rouwelaar met zijn verstand, niet met zijn hart. "De pijn van het stoppen kwelt mijn geest en mijn lichaam. Het gras, het applaus, het publiek, de adrenaline, zelfs de hatelijke verwensingen van rivaliserende supporters; ik ga het allemaal verschrikkelijk missen."

"Maar ach, voor een liefhebber is er nooit een goed moment om te stoppen", glimlacht de doelman. "Als ik straks vijftig ben, mis ik het voetbal nog. Al zal dat voorlopig nog verdrongen worden door dat klotegevoel van het niet promoveren. Verdomme, man! Deze club verdient zoveel beter."