Feyenoord en PEC Zwolle melden akkoord over 'energieke' verdediger

Feyenoord en PEC Zwolle melden akkoord over 'energieke' verdediger

24-05-2016 20:12
18

PEC Zwolle heeft zich definitief versterkt met Calvin Verdonk. De negentienjarige verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Feyenoord, zo maakt de club uit Overijssel dinsdagavond bekend.

PEC Zwolle bereikte maandag al een akkoord met Feyenoord en een dag later volgt Verdonk. De jeugdinternational en aanvoerder van Jong Feyenoord, die uit de voeten kan als linksback en centrumverdediger, is na Anass Achahbar de tweede aanwinst van PEC die overkomt uit Rotterdam.

"Met de komst van Calvin vullen we de vacature op onze linksbackpositie in", jubelt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite. "Calvin heeft een groot speelinzicht en is een energieke verdediger, die ook nog eens de aanval durft te zoeken. Het is een speler met veel talent, die het Eredivisie-podium nodig heeft om zich verder te ontwikkelen."

Feyenoord hoopt op een Woudenberg-scenario voor Verdonk. De linksback maakte afgelopen seizoen veel kilometers bij NEC en gaat in de voorbereiding voor een nieuwe kans in De Kuip. Martin van Geel: "PEC Zwolle is een club waar Calvin zich verder kan ontwikkelen. We vertrouwen erop dat hij in de zomer van 2017 met veel Eredivisie-ervaring terugkeert in De Kuip."