Van Oostveen: 'Laat ik duidelijk zijn: de situatie is dat de club is gedegradeerd'

Van Oostveen: 'Laat ik duidelijk zijn: de situatie is dat de club is gedegradeerd'

24-05-2016 20:41
63

Bert van Oostveen haalt nogmaals hard uit naar FC Twente. De directeur betaald voetbal van de KNVB zegt dat de geplaagde club het rapport over de eigen transfers niet wilde afgeven. Ook gaat Van Oostveen woensdag in gesprek met De Graafschap.

"De licentiecommissie heeft herhaaldelijk naar dat rapport moeten vragen'', zegt Van Oostveen, geciteerd door Tubantia. "En toen het rapport eindelijk binnen was, bleek dat er maar onderzoek was gedaan naar één transfer, terwijl er wel vraagtekens zijn te plaatsen bij meerdere."

De KNVB gaat woensdag in gesprek met De Graafschap. De club uit Doetinchem dreigt met een rechtszaak. De Superboeren weten niet waar ze aan toe zijn zolang niet bekend is wat er met FC Twente gebeurt. Eventuele degradatie van De Graafschap naar de Jupiler League wordt aangevochten. "Ik heb dat in de krant gelezen en ze vervolgens uitgenodigd", aldus Van Oostveen volgens Voetbal International.

"Maar laat ik duidelijk zijn: de situatie is dat de club is gedegradeerd en de levenslijn zit alleen in de casus-FC Twente." Voor het aankomende seizoen worden nu twee competitieschema's gemaakt. "Wat ons betreft komt er half juni een competitieprogramma voor Eredivisie en Jupiler League, waarbij FC Twente en De Graafschap inwisselbaar zijn."