Van Gaal heeft handen vrij: Als Ajax belt, gaat hij nog een jaartje door

Van Gaal heeft handen vrij: "Als Ajax belt, gaat hij nog een jaartje door"

24-05-2016 20:31
20

Na zijn ontslag bij Manchester United is het de grote vraag wat Louis van Gaal na de zomer gaat doen. Het plannetje om zijn trainersloopbaan af te sluiten na drie jaar in Engeland kan de prullenbak in. Co Adriaanse en Andries Jonker denken mee.

"Wat hij nu wil is rust", zegt Jonker, die assistent van Van Gaal was bij FC Barcelona en Bayern München, tegen de NOS. "Ik heb het een paar keer meegemaakt dat Van Gaal ergens vertrokken is. Hij zal op vakantie gaan en afstand nemen. Daarna komt dan het gevoel van 'ik wil weer aan de slag', of niet."

Veel zal afhangen van de aanbiedingen die Van Gaal krijgt. "Want die komen er ongetwijfeld genoeg", denkt Jonker. "Hij heeft al een paar keer overwogen om te stoppen en is ook een familieman, dus hij zal het privéleven weer afwegen tegen de aanbiedingen die komen."

Adriaanse acht een terugkeer naar Ajax onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk. "Het is wel de enige Nederlandse club waarvoor hij nog even zou doorgaan. Als Ajax belt, gaat hij nog een jaartje door", schat Adriaanse in. "Misschien dat een Italiaanse topclub hem nog kan verleiden. Al heeft hij al moeite met de Engelse taal, dus ik weet niet hoe dat met zijn Italiaans zit."

Meer: Louis' Bucket List