'Watford kijkt naar Groningen in zoektocht naar creatieve versterkingen'

'Watford kijkt naar Groningen in zoektocht naar creatieve versterkingen'

24-05-2016 21:34
12

Albert Rusnák lijkt na anderhalf jaar FC Groningen alweer te kunnen vertrekken. Een terugkeer naar de Premier League lonkt voor de frêle Slowaak.

Rusnák heeft de belangstelling van het Engelse Watford gewekt, meldt WD Sports. Het Engelse medium is summier in de berichtgeving, maar claimt te weten dat Watford 'ergens in de komende weken' een poging gaat wagen voor de aanvallende middenvelder. Hij kan dan ploeggenoot worden van Nathan Aké, Nordin Amrabat én toekomstig concurrent Steven Berghuis.

De verwachting is dat Rusnák (21) zeker openstaat voor een transfer naar de nummer dertien van het afgelopen Premier League-seizoen. Hij kent de competitie al redelijk goed vanwege zijn verleden bij Manchester City. Daar kwam hij echter nooit verder dan het hoogste jeugdelftal.

SC Cambuur huurde hem twee jaar geleden van City. Een sterke eerste helft van het seizoen leverde hem een wintertransfer naar FC Groningen op. Hoogtepunt in Groningse dienst was zijn hoofdrol in de gewonnen bekerfinale van Groningen tegen PEC Zwolle. Rusnák maakte beide doelpunten.