Ajax en Bosz bevestigen: nieuwe trainer in Amsterdam

Ajax en Bosz bevestigen: nieuwe trainer in Amsterdam

24-05-2016 22:26
123

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Ajax. Dat heeft de 52-jarige Apeldoorner dinsdagavond na de verloren bekerfinale van Maccabi Tel Aviv tegen Maccabi Haifa bevestigd.

Bosz verloor met 1-0, maar had na afloop toch reden tot lachen. "Ik ga naar Ajax", onthulde hij. Ook technisch directeur Jordi Cruijff bevestigde het nieuws en enkele minuten later trad ook Ajax naar buiten. Bosz tekent in Amsterdam een contract voor drie seizoenen.

Bosz is de opvolger van Frank de Boer, die het na 5,5 jaar voor gezien hield. Hendrie Krüzen komt met hem mee naar Ajax en tekent eveneens voor drie jaar. Het is niet bekend hoe hoog de afkoopsom van het duo lag in Israël. Bosz en Krüzen hadden in Tel Aviv nog een contract voor één jaar.

De komst van Bosz zat er al een tijdje aan te komen, maar hij moest geduldig wachten tot het einde van het Israëlische seizoen. Bosz is toe aan zijn vijfde trainersklus, nadat hij eerder werkzaam was bij De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en dus Maccabi Tel Aviv. Tussendoor was hij technisch directeur bij Feyenoord.