Emotioneel afscheid tussen Cruijff en Bosz: We zullen het nooit vergeten

Emotioneel afscheid tussen Cruijff en Bosz: "We zullen het nooit vergeten"

24-05-2016 23:15
2

Peter Bosz is niet over één nacht ijs gegaan voor zijn vertrek bij Maccabi Tel Aviv. De 52-jarige trainer maakte kort na het verliezen van de Israëlische bekerfinale bekend per volgend seizoen over te stappen naar de Amsterdamse club.

"Ik wil iedereen die aan Maccabi Tel Aviv verbonden is vanuit de grond van mijn hart bedanken", vertelt Bosz op de clubsite van Maccabi. "Ik had nooit het idee om naar Tel Aviv te verhuizen en helemaal niet om dan na vijf maanden weer weg te gaan, maar ik heb een eenmalige kans gekregen om trainer te worden bij Ajax."

Het hoofdtrainerschap bij Ajax is een droom voor Bosz. "Ik vertel mijn kinderen altijd dat ze hun hart moeten volgen en het leiden van een grote club in Nederland is voor mij zo'n droom. Ik heb een hoop mooie momenten in Israël beleefd en zowel ik, mijn assistent (Hendrie Krüzen, red.) als mijn vrouw vinden het jammer dat ze zo'n mooie club en een fantastisch land en stad moeten verlaten. De mooie momenten koesteren we voor altijd en zullen we nooit vergeten."

Technisch directeur Jordi Cruijff wil Bosz bedanken. "We willen Peter bedanken voor zijn bijdrage en leiderschap de afgelopen vijf maanden. Om een elftal over te nemen middenin het seizoen is niet makkelijk, maar Peter deed het met gemak. Peter is erg ambitieus en we vinden het jammer om hem te zien gaan. We wensen hem het beste."