'Manchester United sluit persoonlijk akkoord met veeleisende Mourinho'

'Manchester United sluit persoonlijk akkoord met veeleisende Mourinho'

25-05-2016 00:16
13

De aanstelling van José Mourinho bij Manchester United is binnen de komende 48 uur gepiept. Engelse media melden dinsdagnacht dat beide partijen er zo goed als uit zijn.

Mourinho en Manchester United bereikten even voor middernacht overeenstemming over een groot aantal voorwaarden in het contract van de Portugees, die voor drie seizoenen gaat tekenen. Dat meldt Sky Sports. De bekende zaakwaarnemer Jorge Mendes voert de onderhandelingen.

De lengte van het contract en het salaris kunnen afgestreept, maar United en het Mourinho-kamp moeten nog wel een aantal harde noten kraken. Zo ligt er nog geen akkoord over de beeldrechten van de aanstaande United-manager. Verwacht wordt dat de gesprekken nog zeker een volle dag in beslag nemen.

Ook de BBC meldt dat er vooralsnog geen witte rook uit de United-schoorsteen komt. Wel is dat een kwestie van tijd. Mourinho wordt de opvolger van de maandag ontslagen Louis van Gaal. De kans is groot dat Zlatan Ibrahimovic gepresenteerd wordt zodra Mourinho is aangesteld.