Openhartige Feyenoord-lieveling: 'Mijn vader heeft een vrouw vermoord'

Openhartige Feyenoord-lieveling: 'Mijn vader heeft een vrouw vermoord'

25-05-2016 09:44
11

Maar liefst dertig jaar had Ulrich van Gobbel nodig voordat de oud-Feyenoorder kon praten over de moord die zijn vader in Rotterdam pleegde. Vlak daarna beroofde zijn vader zich van zijn eigen leven. In zijn nieuwe boek 'Uli, Uli' vertelt de 45-jarige Van Gobbel erover.

"Weinig mensen kennen het verhaal. Ook goede vrienden weten hier niets van. Het heeft de grootste impact op mijn leven gehad. Maar mijn vader heeft in Rotterdam een vrouw vermoord en vrijwel direct daarna zelfmoord gepleegd", zegt Van Gobbel in het Algemeen Dagblad.

De voormalige publiekslieveling van Feyenoord was vijftien. Zijn vader maakte zijn zoon nooit als profvoetballer mee. In 1999 maakt Van Gobbel deel uit van de ploeg die landskampioen werd. Hij herinnert zich de huldiging op de Coolsingel nog.

"Tijdens de huldiging op de Coolsingel had ik voor al die duizenden fans gezongen: 'Wie niet springt, die is een Jood.' Niet slim en niet sympathiek, eerder een beetje dom. Ik had het gewoon niet moeten doen. De politie moest mij ondervragen omdat ik door derden werd beschuldigd van het aanstichten van rellen. Gelukkig vertelden zij op het bureau dat ik daar totaal niets mee te maken had gehad."

Tegenwoordig is Van Gobbel specialistentrainer bij Feyenoord.