De basiself van Bosz: nieuwe back, Huntelaar lost Milik af en Gudelj de pineut

De basiself van Bosz: nieuwe back, Huntelaar lost Milik af en Gudelj de pineut

25-05-2016 12:30
57

Nu de aanstelling van Peter Bosz als nieuwe trainer van Ajax bevestigd is, kan het speculeren beginnen. Welke spelers halen de oefenmeester en directeur voetbalzaken Marc Overmars in de zomer naar de Arena? Wie zullen - of moeten - er vertrekken? En welke spelers krijgen zijn vertrouwen? Dit is de basiself van Bosz zoals VoetbalPrimeur 'm in augustus verwacht. 

Jasper Cillessen
Op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat de nummer één van Oranje in de zomer vertrekt uit Amsterdam. Cillessen heeft bij Ajax een contract dat doorloopt tot de zomer van 2018. Bovendien: bij welke (sub)topper in Engeland of Duitsland is er momenteel een plekje onder de lat vrij?

Mitchell Dijks
Zelfde verhaal als Cillessen: ook Dijks ligt in de Arena nog vast tot 2018. Een transfer is absoluut niet uitgesloten, gezien de transferhysterie die ons met name in de Premier League te wachten staat. Onder meer landskampioen Leicester City is gelinkt aan Dijks. Wij zetten echter in op nóg een jaartje Ajax voor de vleugelverdediger. 

Jaïro Riedewald
Riedewald voelt inmiddels als een vertrouwde naam in de Ajax-achterhoede. Bijna onvoorstelbaar hoe de carrière van de negentienjarige linkspoot afgelopen seizoen in een stroomversnelling is geraakt. Niemand heeft het nog over Niklas Moisander. Riedewald lijkt ons een speler die perfect past in de voetbalvisie van Bosz: sterk in de opbouw, altijd op zoek naar een voetballende oplossing én op meerdere posities inzetbaar. 

Joël Veltman
Veltman baarde in de afgelopen maanden opzien door de geblesseerde Kenny Tete zéér verdienstelijk te vervangen als rechtsback. Toch verwachten we dat Bosz het centrum Riedewald-Veltman in ere zal herstellen. Ook voor de 24-jarige rechtspoot komt een transfer nog íets te vroeg. 

Kevin Diks
Wij hebben zo'n gevoel dat Tete deze zomer kiest voor een lucratieve transfer. Beter gezegd: zaakwaarnemer Mino Raiola weet de Oranje-international waarschijnlijk wel ergens te slijten in Milaan of Turijn. Ideale vervanger voor Tete: Kevin Diks. Bosz liet de negentienjarige kilometervreter in 2014 debuteren bij Vitesse. Twee jaar later is Diks klaar voor de stap naar een Nederlandse topclub. 

Riechedly Bazoer
Hoe zal Bosz de poppetjes gaan neerzetten op het middenveld? Frank de Boer koos afgelopen seizoen voor Nemanja Gudelj als controleur. De Serviër vulde die rol prima in, maar toch lijkt de kans groot dat Bosz deze zomer switcht naar Riechedly Bazoer op deze positie. Bazoer heeft de kracht om de baas te zijn op het middenveld én probeert - meer dan Gudelj -  altijd vooruit te voetballen. 

Daley Sinkgraven
Soms pakt een wisseling van de wacht op een trainersstoel goed uit voor een reservespeler. Daley Sinkgraven (zestien duels en nul goals in 2015/16) gaat profiteren van de komst van Bosz, verwachten wij. Met het vertrouwen van een trainer is de 21-jarige linkspoot een speler die een individuele actie in huis heeft en kan scoren. Sinkgraven heeft het in zich om net zo goed te worden als Valeri Qazaishvili, het voormalige oogappeltje van Bosz in Arnhem. 

Davy Klaassen
Napoli? Sevilla? De Premier League? Welnee, ook komend seizoen is Davy Klaassen gewoon aanvoerder van Ajax. Voordat de veelscorende middenvelder vertrekt uit Amsterdam, wil hij éérst nog een hoofdprijs pakken. Bosz is een trainer die zeer aanvallend denkt en een middenveld dat bestaat uit Bazoer, Sinkgraven en Klaassen is een stuk offensiever dan we in de afgelopen jaren hebben gezien. 

Amin Younes
Younes kan terugkijken op een prima debuutseizoen in Amsterdam. De Duitse dribbelaar maakte acht doelpunten in 27 Eredivisie-duels. Onder Bosz gaat Ajax meer aanvallen. Oftewel: meer Younes in de buurt van het vijandelijke doel, dus. Wij rekenen op dubbele cijfers. 

Klaas-Jan Huntelaar
Het is geen heel gewaagde voorspelling als we zeggen dat Arek Milik deze zomer vertrekt bij Ajax. Een handvol Serie A-clubs trekt aan de Poolse topscorer en met de tien á vijftien miljoen euro die Milik opbrengt, kunnen Bosz en co. een prima vervanger aantrekken. Wij zetten ons geld op Klaas-Jan Huntelaar. 

Anwar El Ghazi
De Boer en Anwar El Ghazi, dat boterde de afgelopen maanden niet echt lekker. Na een sterke eerste seizoenshelft zat de aanvaller ineens regelmatig op de bank. Van Bosz krijgt El Ghazi (21) wél het volledige vertrouwen. Of gaat de kersverse Ajax-trainer ons verrassen met een basisplaats voor wonderkind Vaclav Cerny? 

https://gyazo.com/1cba6277ed478499462566d4bba71f9f

Hoe zie jij de XI van Ajax in het nieuwe seizoen voor je? Deel het in de comments!