'Verbazing in Zeist over Twente-uitlatingen van directeur Jacobs'

'Verbazing in Zeist over Twente-uitlatingen van directeur Jacobs'

25-05-2016 10:35
17

FC Twente was wel degelijk op de hoogte van het risico om de licentie te verliezen. Directeur Onno Jacobs schetste telkens een beeld van een 'oud' en 'nieuw' Twente. Volgens hem voldoen de Tukkers aan alle voorwaarden om de licentie te behouden, maar straft de KNVB de club vanwege het 'oude' Twente.

Volgens Voetbal International hebben controleurs van de KNVB hier verbaasd op gereageerd. Zij hebben Twente in april duidelijk gemaakt dat een nieuwe licentie geen een-tweetje zou zijn.

Twente wacht nu het kort geding van vrijdag af. "Er is maar één ding belangrijk en dat is duidelijkheid. Het duurt inmiddels lang genoeg", zegt Jacobs tegen de NOS. "Ik hoop dat er met het kort geding snel duidelijkheid is, zodat iedere club in ieder geval aan de toekomst kan werken. Dus op naar de rechtbank komende vrijdag."

De overige clubs uit de Eredivisie verzochten Twente het kort geding af te blazen. In ruil daarvoor boden ze aan de Tukkers hun recht te laten houden op de huidige mediagelden. Het verzoek deponeerde Twente in de prullenbak. Jacobs: "Het ontbreekt ons simpelweg aan tijd om dit voorstel goed te onderzoeken. Wij moeten zo’n voorstel uitvoerig wegen. Maar belangrijker, we hebben gekozen voor de juridische weg richting het kort geding van aanstaande vrijdag."