Van Oostveen: 'Twente is aangeboden om de promotieregeling te verruimen'

Van Oostveen: 'Twente is aangeboden om de promotieregeling te verruimen'

25-05-2016 11:54
56

Bert van Oostveen begrijpt niet dat FC Twente niet is ingegaan op het aanbod van de Eredivisie CV. De club uit Enschede kon, als het 'ja' had gezegd, bij degradatie net zoveel mediageld ontvangen als een Eredivisie-club.

Dat aanbod werd door de Tukkers echter van tafel geveegd. "Bovendien is aangeboden om de promotieregeling eenmalig te verruimen: niet één club, maar twee clubs zouden dan komend seizoen rechtstreeks promoveren uit de Jupiler League. Maar dan hadden ze wel het aangespannen kort geding moeten intrekken", aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen in TC/Tubantia.

Onno Jacobs, directeur van FC Twente, zag geen heil in het aanbod. Het kort geding dat de club aanspande zal daardoor doorgang vinden. Deze dient vrijdagochtend om 10.00 uur in Utrecht.

Dat Van Oostveen en de KNVB qua planning in de knel zijn gekomen door het besluit van de (onafhankelijke) licentiecommissie, lijkt vast te staan. "Maar het was een geldboete van 45.000 euro of het innemen van de licentie", aldus Van Oostveen. "Het was dus een taakstraf of de doodstraf. De serie vergrijpen van het oude bestuur van FC Twente, dat de andere clubs en de KNVB stelselmatig heeft belazerd, afdoen met een boete was niet voldoende geweest."