'Ik zie Ajax onder Bosz wel kampioen worden, ze doen niets onder voor PSV'

'Ik zie Ajax onder Bosz wel kampioen worden, ze doen niets onder voor PSV'

25-05-2016 12:04
53

Jordi Cruijff denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Peter Bosz aan te stellen. De trainer komt over van Maccabi Tel Aviv, waar hij pas een half seizoen werkte.

Bij Ajax is de opdracht duidelijk: successen behalen mét aantrekkelijk voetbal "Ik denk wel dat hem dat gaat lukken", zegt Maccabi-directeur Cruijff tegen Voetbal International. "De Boer opvolgen zal niet makkelijk zijn. Maar iemand moet het doen. Dan denk ik dat Peter daar meer dan geschikt voor is."

"Ook bij Maccabi Tel Aviv liet hij het team altijd voor de winst spelen. Altijd zorgde Bosz dat de restdefensie goed stond. Met de sentimenten dat hij een verleden heeft bij Feyenoord zal het ook wel goedkomen", aldus Cruijff, die zeer te spreken is over de werkwijze van Bosz. "Hoewel het maar vijf maanden waren, heb ik goed met Peter en ook assistent-coach Hendrie Krüzen samengewerkt"

"Als Ajax een paar extra ervaren spelers erbij krijgt, zie ik ze onder Bosz wel kampioen worden. Want voor de selectie van PSV doen ze niets onder", besluit Cruijff.