Van Persie achterna, Dortmund of tóch Ajax: vijf transferopties voor Ziyech

Van Persie achterna, Dortmund of tóch Ajax: vijf transferopties voor Ziyech

26-05-2016 10:00
46

Zeventien goals, tien assists, wekelijks één van de uitblinkers in de Eredivisie. Iedereen is het erover eens: Hakim Ziyech (23) is dringend toe aan een nieuw avontuur. Welke clubs zouden geschikt zijn voor de FC Twente-vedette? VoetbalPrimeur zet vijf transferopties op een rij. 

Borussia Dortmund
Dortmund was afgelopen seizoen misschien wel de ploeg die het meest aantrekkelijke voetbal van Europa speelde. Flitsende combinaties, aanvallen over tig schijven - een genot voor het oog. Met zijn spelinzicht zal Ziyech zéker niet misstaan in die geel-zwarte voetbalmachine van trainer Thomas Tuchel. Dortmund lijkt sowieso een aanwinst op het middenveld nodig te hebben, aangezien Ilkay Gundogan en Henrikh Mkhitaryan hoogstwaarschijnlijk verkassen.

Wedden

Meer odds

Southampton
Dusan Tadic, Jordy Clasie, Graziano Pellè, Cuco Martina. Spelers uit de Eredivisie inpassen in de Premier League - laat dat maar aan Southampton-manager Ronald Koeman over. De Nederlandse oefenmeester heeft opnieuw een fantastisch seizoen achter de rug met The Saints en het zou ons niets verbazen wanneer Koeman in de zomer wederom aanklopt in de Eredivisie voor versterkingen. Ziyech en Clasie, met in hun rug powerhouse Victor Wanyama. Mooi trio, toch?

Fenerbahçe
Over aardige koppeltjes gesproken: Ziyech en Robin van Persie. Met de Marokkaanse linkspoot op 10 gaat Van Persie ongetwijfeld aan de lopende band scoren in het geel-blauw van Fenerbahçe. Heel onrealistisch is die optie bovendien niet. De naam van Ziyech wordt door Turkse media al maanden gelinkt aan de grootmacht uit Istanbul. De vraag is nu: heeft de Twente-middenvelder trek in de Turkse competitie? 

Valencia
De tijd dat Valencia een serieuze gooi deed naar de Spaanse landstitel, ligt ver achter ons. Het afgelopen seizoen verliep rampzalig voor Los Che, met de bizarre - en volledig mislukte - aanstelling van trainer Gary Neville als dieptepunt. Neemt niet weg dat de steenrijke eigenaar Peter Lim enorm ambitieus is en plannen heeft om in de zomer de nodige miljoenen in Valencia te pompen. Interessant project voor Ziyech. 

Ajax 
Het zou een verrassing van jewelste zijn: Ziyech naar Ajax. Maar waarom eigenlijk niet? Een échte klassieke spelverdeler heeft de kersverse trainer Peter Bosz momenteel niet tot zijn beschikking. De transfersom van Ziyech is in principe ook geen probleem voor Ajax. De Amsterdamse clubkas is immers tot de nok gevuld. Of het Technisch Hart van Ajax de komst van de linkspoot ziet zitten, is de vraag. Ziyech kopen? Dan kan Daley Sinkgraven bij het grofvuil én wordt de ontwikkeling van Appie Nouri en Donny van de Beek bovendien geblokkeerd. 

Welke club lijkt jou ideaal voor Ziyech? In welke competitie zou de spelmaker van FC Twente het best gedijen? Deel het in de comments!