Trotse Ramos blij met afketsen transfer: 'Soms heb je wat geluk nodig'

Trotse Ramos blij met afketsen transfer: 'Soms heb je wat geluk nodig'

25-05-2016 14:25
7

Sergio Ramos heeft er alweer elf seizoenen opzitten als speler van Real Madrid. De verdediger heeft in die jaren enkele keren de kans gekregen om een transfer te maken naar een andere club, zo ook afgelopen zomer. Manchester United, destijds nog onder leiding van Louis van Gaal, hoopte Ramos naar Engeland te halen, maar de Spanjaard weigerde.

De verdediger laat in gesprek met El Laguero weten dat hij blij is niet te zijn vertrokken. "Soms moet je wat geluk hebben met je beslissingen. Het is goed dat ik niet naar Manchester ben gegaan", aldus Ramos, die United een slecht jaar zag draaien waarin geen Champions League-voetbal werd bereikt.

Met Real Madrid is Ramos wél ieder jaar zeker van Champions League-voetbal en de aanvoerder is dan ook trots op zijn club. "Ik ben erg blij hier te voetballen en hoop hier nog lang te blijven." Ook het aanvoerderschap vindt Ramos mooi, al valt hem dat soms wel zwaar.

"Dat is een zware maar mooie last, kijk maar eens naar de historie van de club, hoeveel grote namen deze band hebben gedragen. Als aanvoerder ben ik ook nog eens het voorbeeld van het team en moet ik altijd voorop in de strijd gaan. Gelukkig gaat me dat goed af", besluit Ramos.