Waterreus geeft Twente trap na: 'Ze vergissen zich een beetje in Enschede'

Waterreus geeft Twente trap na: 'Ze vergissen zich een beetje in Enschede'

25-05-2016 16:36
61

Ronald Waterreus vindt het belachelijk dat FC Twente zich kwaad maakt op de beslissing van de KNVB om de club te laten degraderen naar de Jupiler League. De formatie uit Enschede beroept zich onder meer op het feit dat het de vierde club van Nederland is - maar dat is volgens Waterreus onzin. 

'Ik stoor me aan de krokodillentranen in Enschede, nu degradatie naar de eerste divisie dreigt. Moraal van de frustraties: de KNVB heeft de pik op FC Twente. Een 'corrupte bende is het in Zeist', las ik zelfs. Ja, hallo! FC Twente heeft de laatste jaren elke regel overtreden, bewezen fraude gepleegd, collega-clubs gedupeerd en is ook nog eens', schrijft de oud-doelman in zijn column in Voetbal International. 

'Hoe durf je dit dan zo te stellen? FC Twente mag blij zijn dat het überhaupt nog een tweede kans krijgt. Ja, maar in de Eerste Divisie gaan we failliet, wordt er dan gezegd. En de vierde club van Nederland mag niet uit het betaalde voetbal verdwijnen.'

'Ze vergissen zich een beetje in Enschede. FC Twente is helemaal niet de vierde club van Nederland. De waarheid is dat FC Twente een grote club is geworden dankzij een beleid dat gestoeld was op gebakken lucht en geslepen foefj es. Dát leidde tot succes. En tot een vol stadion. Maar in essentie is FC Twente niets meer dan NEC of Willem II: een aardige provincieclub', besluit Waterreus.