Noodlijdend VVV hoopt op Leicester-klapper: Het gaat om heel veel geld

Noodlijdend VVV hoopt op Leicester-klapper: "Het gaat om heel veel geld"

25-05-2016 17:29
7

VVV-Venlo hoopt vurig op een megatransfer van Ahmed Musa. De Nigeriaanse vleugelspeler van CSKA Moskou wordt momenteel gelinkt aan een overstap naar Leicester City.  Als de Engelsen inderdaad diep in de buidel tasten voor Musa, rinkelt in Noord-Limburg de kassa. 

VVV heeft bij de verkoop van de international aan CSKA in januari 2012 namelijk een flink doorverkooppercentage bedongen. Volgens Russische media is landskampioen Leicester bereid om dertig miljoen te betalen voor de watervlugge buitenspeler. "Als CSKA hem voor een bedrag van die orde verkoopt, zijn wij heel erg blij", aldus VVV-directeur Marco Boogers in gesprek met Voetbal International. 

Welk percentage VVV exact ontvangt bij een transfer, wil hij niet onthullen. "Over de afspraak tussen ons en CSKA doe ik geen uitspraken. Maar het gaat om heel veel geld voor een club als VVV, dat bijzonder welkom zou zijn voor ons. Het is afwachten. Het is een deal waar wij geen invloed op hebben, maar wel bij gebaat zouden zijn." VVV heeft het geld keihard nodig. De Jupiler League-club kampt namelijk in de financiële problemen.