Bosz was zeker niet onze eerste keus geweest, we staan niet te juichen

"Bosz was zeker niet onze eerste keus geweest, we staan niet te juichen"

25-05-2016 18:21
53

Sjaak Swart staat achter de aanstelling van Peter Bosz bij Ajax. Mister Ajax verwacht dat de opvolger van Frank de Boer beter voetbal gaat brengen in de Arena.

Swart vindt Bosz een trainer die 'écht iets durft'. "Frank (De Boer, red.) legt ook wel durf in zijn spel, maar dat is toch anders", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik kan me nog herinneren dat Vitesse Ajax met 0-4 een pak slaag gaf. Toen speelden ze echt prima voetbal."

Bosz heeft als voetballer en technisch manager een verleden bij Feyenoord. Dat maakt volgens Swart niets uit. "Ach, zelfs Cruijff heeft ooit voor Feyenoord gespeeld. Als hij hier is, dan is 'ie voor Ajax. Hij weet hoe Ajax wilt voetballen. Dat gaat hij ook laten zien denk ik", besluit Swart over Bosz, wiens overstap naar Ajax dinsdagavond wereldkundig werd gemaakt. Hij tekent voor drie seizoenen.

AFCA
In tegenstelling tot Swart heeft supportersvereniging AFCA moeite met de aanstelling. "Bosz was zeker niet onze eerste keus geweest. We staan niet te juichen met zijn aanstelling, zoveel is duidelijk", zegt Sander Huisman, vice-voorzitter van supportersvereniging AFCA, tegenover Metro. "Wij staan niet met applaus te wachten als hij de Arena binnenstapt. Onze leden zijn verdeeld."