Bosz doet belofte aan Cruijff: Ajax komt niet in actie voor doelpuntenmachine

Bosz doet belofte aan Cruijff: Ajax komt niet in actie voor doelpuntenmachine

25-05-2016 20:22
20

Peter Bosz neemt geen spelers van Maccabi Tel Aviv mee naar Ajax. Die belofte heeft de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers gedaan aan Jordi Cruijff.

De technisch directeur van Maccabi hoeft niet te vrezen dat Bosz zich gaat roeren in Israël. "Ik vertrek over twee dagen naar Nederland om over spelers te praten, maar ik heb Jordi beloofd geen spelers van Maccabi mee te nemen. Die afspraak staat vast", zei Bosz op een persconferentie, na de verloren bekerfinale tegen Maccabi Haifa (1-0).

De belofte van Bosz betekent dat Ajax geen poging gaat ondernemen om spits Eran Zahavi naar Amsterdam te halen. De doelpuntenmachine wordt door Israëlische media in verband gebracht met een transfer, maar die geruchten lijken slechts losse flodders.

Zahavi ligt nog tot medio 2020 vast in Tel Aviv, waardoor Ajax met een serieuze transfersom over de brug zou moeten komen. Hij was dit seizoen goed voor 36 doelpunten in 39 optredens en die statistieken kan hij al jaren overleggen. De 28-jarige aanvaller probeerde het één keer in Europa, maar slaagde niet bij Palermo.