Oh, De Boer is geen racist, dus dan doet hij niets fout? Dat is wel erg simpel

"Oh, De Boer is geen racist, dus dan doet hij niets fout? Dat is wel erg simpel"

25-05-2016 20:50
30

Een column van Hugo Borst in het Algemeen Dagblad deed weken geleden een hoop stof opwaaien. Frank de Boer zou milder zijn voor Riechedly Bazoer dan voor Anwar El Ghazi, die een Marokkaanse achtergrond heeft. Al Eddaoudi komt nu met een reactie.

Borst benadrukte dat De Boer geen racist is, maar hintte dat er misschien met twee maten wordt gemeten. "Oh, De Boer is geen racist, dus dan doet hij niets fout? Dat is wel erg simpel, dan kunnen we dat zeker ook afvinken? Je hebt nu eenmaal mensen die diversiteit niet begrijpen", aldus Eddaoudi, publicist en persoonlijk begeleider, tegen het Algemeen Dagblad over De Boer.

Eddaoudi liet drie jaar geleden al optekenen dat De Boer in de fout was gegaan met Mounir El Hamdaoui. "De Boer moet zich dus afvragen waarom hij niet goed met die jongens kan communiceren. Dat hoeft hijzelf niet te doen. Misschien heeft De Boer daar de tijd niet voor. Maar de club moet er wel bij stilstaan. Het liefst al vanaf de jeugdopleiding. Dan kun je de spelers nog kneden."

Ook de positie van Marokkaanse voetballers in het Nederlands elftal wordt in twijfel getrokken door Eddaoudi: "We hebben Hakim Ziyech, de beste speler in de Eredivisie, laten lopen. Dat zegt veel. Dacht men in quota? Zo van, we hebben (Ibrahim, red.) Afellay al, dus meer moet je er niet van hebben?"