Bovenberg (27) kapt ermee: Ik ben financieel niet volledig onafhankelijk

Bovenberg (27) kapt ermee: "Ik ben financieel niet volledig onafhankelijk"

25-05-2016 21:35
18

Daan Bovenberg verraste woensdag met de mededeling dat hij op 27-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De Excelsior-verdediger legt uit waarom.

Bovenberg rondde recentelijk zijn masteropleiding Strategisch management af en ziet geen toekomst meer in het voetbal. "Ik ben iemand die heel erg kijkt naar persoonlijke ontwikkeling, dat vind ik heel belangrijk", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Ik heb op dit moment in mijn carrière het idee dat ik stil kom te staan en dat het leerzame er vanaf is. Koppel dat aan mijn ambities die ik heb buiten het voetbal en dan moet je beslissingen durven nemen. En die beslissing wist ik al veel langer. Ik heb hier goed over nagedacht, gedurende het seizoen wordt zoiets duidelijk."

Wedden

Meer odds

Bovenberg weet dat hij ook enig risico neemt met deze beslissing. "Ik ben financieel niet volledig onafhankelijk, het is niet zo dat het niet op kan. Maar ik ben wel mentaal volledig onafhankelijk van geld. Geld is voor mij op geen enkele manier een drijfveer. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ik dusdanige kwaliteiten heb dat ik ook buiten het voetbal heel ver ga komen. Ik ben ook een apart geval in deze wereld. Ik heb altijd gezegd: Voetbal is leuk, zolang ik er voldoening uit kan halen en als dat niet meer zo is, dan is het ook mooi geweest. Ik ben nog niet veel jongens tegen gekomen die er ook zo in staan."