Bosz: Daar begint iedereen over. Logisch, maar eigenlijk weet ik niet anders

Bosz: "Daar begint iedereen over. Logisch, maar eigenlijk weet ik niet anders"

25-05-2016 22:07
22

Als kersverse Ajax-coach kan Peter Bosz genieten van slechts een korte vakantie. De oefenmeester krijgt een drukke start bij de Amsterdamse club, die zich via de voorrondes moet zien te plaatsen voor de Champions League.

Na het mislopen van de landstitel en beker met Maccabi Tel Aviv gaat Bosz eerst van een vakantie genieten. "Werk je in een land dicht bij huis, dan vlieg je makkelijk nog een keer op en neer", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Maar de 30ste vertrek ik op vakantie. En daarna zal alles meteen volledig in het teken van Ajax staan."

Bosz neemt uit zijn Israëlische periode slechts één man mee: zijn assistent Hendrie Kruzen. "Meer hoeft niet", vindt de coach. "Ik vind het juist goed dat een club veel eigen cultuurbewakers in een staf houdt." 

Dat de coach door de Europese verplichtingen niet rustig aan zijn Ajax-avontuur kan beginnen, vindt hij geen probleem. "Daar begint iedereen over. Logisch hoor, maar eigenlijk weet ik niet anders. Bij Vitesse ben ik gewend geraakt aan een hectische voorbereidingen, ook op transfervlak. Daar speelden we voorronden Europa League en na uitschakeling kreeg ik er nog zes nieuwe spelers van Chelsea bij."