Het enige grote nadeel is eigenlijk dat Peter geen echte Ajax-jongen is

"Het enige grote nadeel is eigenlijk dat Peter geen echte Ajax-jongen is"

25-05-2016 23:47
19

Dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer bij Peter Bosz is uitgekomen, verbaast Edward Sturing allerminst. Volgens het clubicoon van Vitesse heeft zijn generatiegenoot alles in zich om te slagen in Amsterdam.

Sturing groeide op met Bosz in Apeldoorn en bleven elkaar vervolgens tegenkomen in de voetballerij. "Peter past overal", vertelt hij aan Voetbal International. "Een kameleon is een groot woord, maar Peter is zeker flexibel. Ajax is en blijft natuurlijk een aparte club, maar hij weet heus wel hoe het werkt in de voetballerij."

Bosz heeft nog geen ervaring bij een Nederlandse topclub, maar beschikt volgens Sturing over de juiste kwaliteiten om de samenwerking een succesverhaal te laten worden. "Je moet eigenwijs zijn en visie hebben om daar te slagen als trainer. En dat heeft Peter zeker. Peter is zich bovendien nog steeds aan het ontwikkelen. Hij heeft zijn carrière heel zorgvuldig opgebouwd. Dit is daarbij een heel mooie kans voor hem. Natuurlijk heeft hij in Amsterdam weer te maken met veel druk. Maar Peter is Peter."

Zijn er dan helemaal geen nadelen voor Bosz bij Ajax? "Het enige grote nadeel is eigenlijk dat Peter geen echte Ajax-jongen is", vindt Sturing. "Of hij daar de oorlog kan winnen als de gemoederen hoog oplopen, moet tegen die tijd dus blijken."