De Haan veegt vloer aan en wil vertrek: 'KNVB doet werkelijk niets goed'

De Haan veegt vloer aan en wil vertrek: 'KNVB doet werkelijk niets goed'

26-05-2016 07:49
48

Foppe de Haan heeft keiharde kritiek geleverd op de KNVB, en in het bijzonder op directeur Bert van Oostveen. De voormalige coach van sc Heerenveen en Jong Oranje veegt de vloer aan met de bond en haar baas. Wat hem betreft had Van Oostveen allang zijn koffers moeten pakken.

"Ik snap al lange tijd niet waarmee de KNVB bezig is. Ze doen werkelijk niks goed. Hoe ze met FC Twente omspringen deugt niet en dat had zijn weerslag op de nacompetitie. Ronduit competitievervalsing. Veel clubs zitten nu met vraagtekens, er kan momenteel niet eens een competitie-opzet gemaakt worden voor volgend seizoen", zegt De Haan tegen Metro.

Ook de Europese licentie van FC Utrecht, de mislukte FIFA-campagne voor Michael van Praag, de onrust rondom het bondscoachschap en de nieuwe voetbalpiramide vindt De Haan een farce. "Niks heeft goed uitgepakt". Hij houdt Van Oostveen daarvoor verantwoordelijk.

De directeur betaald voetbal moet zijn conclusies trekken, vindt de Fries. "Er zijn te veel regels. Je kunt je daarachter verschuilen, maar mensen maken die regels. Het zit hem dus wel degelijk in de personen die er zitten. De affaire met Guus Hiddink maakt duidelijk hoe de KNVB met mensen omgaat. Van Oostveen had toen al zijn conclusies moeten trekken. Hoe je het ook wendt of keert, hij is verantwoordelijk voor alles. De KNVB hoort dienend te zijn aan het voetbal, maar dat is de bond al lang niet meer. Dat is het grootste probleem."