'Mag niet klagen als ik mezelf vergelijk met Vilhena, Rekik, Kongolo en Boëtius'

'Mag niet klagen als ik mezelf vergelijk met Vilhena, Rekik, Kongolo en Boëtius'

26-05-2016 07:59
11

Vincent Janssen wordt in verband gebracht met grote clubs als Arsenal en VfL Wolfsburg. Ook Ajax en PSV zijn geïnteresseerd in de diensten van de AZ-spits. Welke stap gaat hij maken? En hoe ziet hij zijn verleden?

Janssen is in ieder geval klaar voor een vervolgstap. "Ja. Ik ben klaar om de hele wereld te veroveren!", begint hij tegenover Panorama. "Begrijp me niet verkeerd, ik heb het ontzettend naar mijn zin in Alkmaar, maar als het 'perfecte plaatje' voorbijkomt, dan wil ik de stap kunnen maken." Is het misschien niet beter om eerst voor een Nederlandse topclub te kiezen? "Dat ben ik slechts ten dele met je eens."

"Als je namelijk kijkt naar alle spelers van AZ, die de stap naar een Nederlandse topclub hebben gemaakt, dan zijn ze daar niet altijd beter van geworden, hebben ze de stap naar de echte, buitenlandse top daarna niet meer gemaakt. Terwijl iemand als Wesley Hoedt, die direct van AZ naar SS Lazio is gegaan, het fantastisch doet. Het kan dus wel", ziet Janssen in.

Hij moest zelf van ver komen. Via Feyenoord naar Almere City FC, waarna AZ hem oppikte. "Als ik mezelf vergelijk met mijn ploeggenoten in de jeugd bij Feyenoord, jongens als Vilhena, Ebecilio, Rekik, Kongolo en Boëtius, mag ik niet klagen. Natuurlijk, dat team had veel kwaliteit, maar ik ben geen jongen om een lange neus te trekken omdat Feyenoord niet verder wilde met mij. Ik spreek liever van een sportieve revanche. Mede door Feyenoord ben ik de speler geworden die ik nu ben."