Klaassen: 'Mijn broer is een grote Feyenoord-fan, dus ik ken het wel'

Klaassen: 'Mijn broer is een grote Feyenoord-fan, dus ik ken het wel'

26-05-2016 08:18
14

Davy Klaassen heeft het volste vertrouwen in de nieuwe Ajax-trainer Peter Bosz. "Ik denk dat het een goede keus is", stelt hij in De Telegraaf. Captain Klaassen is blij dat er duidelijkheid is én praat over de Feyenoord-sentimenten.

"Dat Bosz het werd, was niet heel verrassend, want zijn naam zong al een aantal weken rond", vertelt de speler. "Natuurlijk vond ik het jammer dat Frank de Boer wegging. Maar hij zei zelf in zijn afscheidspraatje dat dit het beste voor iedereen was. Met de A1 erbij heb ik zeven à acht jaar onder Frank getraind. Werken met Bosz is weer een mooie uitdaging. Nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Bosz heeft echter een achtergrond bij Feyenoord en dat ligt gevoelig bij fans. "Mijn broer is een grote Feyenoord-fan, dus ik ken de gevoeligheden wel", zegt Klaassen. "Maar als de trainer goed presteert, stappen ze daar wel overheen. (…) Zijn idee is om het publiek te vermaken. Hij is dus een trainer die bij Ajax past. Jordi Cruijff heeft hem ook niet voor niets naar Maccabi Tel Aviv gehaald. De visie van Bosz komt overeen met die van Cruijff, dus dat zit wel goed."