Toekomstproblemen in Jupiler League: We zoeken naar een totaaloplossing

Toekomstproblemen in Jupiler League: "We zoeken naar een totaaloplossing"

26-05-2016 08:47
8

RKC moet alle zeilen bijzetten om het voortbestaan van de club te garanderen. Financieel draaiden de Waalwijkers een uitstekend seizoen, maar door oude schulden heeft RKC een negatief vermogen van 6,65 miljoen euro. Dat kan de Brabanders opbreken en de licentie kosten.

Mogelijk gebeurt dat in november 2017. RKC heeft twee opties om te overleven: de verkoop van het stadion of een koper die de club wil overnemen. "We zoeken naar een totaaloplossing, met volledige ontvlechting, zoals door de gemeente Waalwijk steeds gewenst is. Gemeente, investeerders en RKC moeten met elkaar de handen ineen slaan", zegt directeur Remco Oversier tegen het Brabants Dablad.

Financieel schaarde RKC zich vorig seizoen in de subtop van de Jupiler League. De nummer achttien van de Jupiler League genereerde bijvoorbeeld meer inkomsten dan de nummer twee, VVV-Venlo. Nu moeten de prestaties op het veld volgen. Daarvoor gebruikt RKC een verhoogd spelersbudget. Oversier: "Het kan, maar het moet ook. "We moeten het risico om te degraderen zoveel mogelijk vermijden en de weg omhoog durven inslaan."