'Koeman wil zichzelf helpen en dure Nederlander bevrijden bij Fulham'

'Koeman wil zichzelf helpen en dure Nederlander bevrijden bij Fulham'

26-05-2016 08:58
8

Maarten Stekelenburg mag zich opmaken voor een langer verblijf bij Southampton. Die club huurde hem dit seizoen van Fulham, door de blessure van Fraser Forster. Ronald Koeman, de manager van The Saints, wil Stekelenburg graag behouden.

Dat meldt The Southern Daily Echo. Fulham wil namelijk graag van de dure Stekelenburg af, terwijl de 33-jarige keeper er bij Southampton goed op staat. Doordat die club Kelvin Davis zag stoppen, heeft Koeman alleen Paulo Gazzaniga over als back-up voor Forster. De Nederlandse oefenmeester wil, volgens het hiervoor genoemde medium, graag een ervaren man achter Forster hebben.

De 33-jarige Stekelenburg komt voor die rol in aanmerking. De keeper ligt nog tot medio 2017 vast bij Fulham en kan dus nog een seizoen gehuurd worden door Southampton. De voormalige doelman van Ajax belandde in Londen na de degradatie uit de Premier League op de bank en ging bij AS Monaco op zoek naar eerherstel. Pas toen hij bij Southampton belandde wist Stekelenburg zijn klasse weer te tonen.

Get West London meldt dat Southampton twee opties heeft. Optie nummer één is het contract van Stekelenburg bij Fulham afkopen voor een miljoen euro. De andere optie is een nieuwe huurperiode. Stekelenburg zou een salaris van ongeveer 32.500 euro vragen.