'Als je daar als Rotterdammer verliest, krijg je 'm van paar mensen. So what?'

'Als je daar als Rotterdammer verliest, krijg je 'm van paar mensen. So what?'

26-05-2016 10:04

Peter Bosz is niet de eerste Ajax-trainer met een Feyenoord-verleden. Leo Beenhakker kan erover meepraten. Hij vindt een Feyenoord-achtergrond bij Ajax en vice versa geen enkel probleem.

Beenhakker vertrok eind jaren zeventig, toen hij jeugdtrainer bij Feyenoord was, naar Ajax. De Rotterdammer was in drie periodes in verschillende functies werkzaam bij de beide rivalen. Met Ajax werd Beenhakker twee keer kampioen, met Feyenoord een keer.

Volgens de ervaringsdeskundige moet Bosz zich niet gek laten maken. "Je krijgt verbaal weleens wat over je heen", zegt Don Leo tegen de NOS. "Daar moet je niet moeilijk over doen, ben je gek. Als je daar als Rotterdammer zit en je verliest twee keer achterelkaar, dan krijg je 'm van een paar mensen. So what?"

Fans die zich niet kunnen gedragen, vind je overal zegt Beenhakker. "Bij De Graafschap in Doetinchem lopen ineens vijftig idioten. Maar die lopen er ook in Amsterdam, in Groningen, in Rotterdam en in Zeeland. Maar neem van mij aan dat het merendeel van de mensen het begrijpt."