'Koeman zet in op ruildeal en gunt Pellè droomkans in Champions League'

'Koeman zet in op ruildeal en gunt Pellè droomkans in Champions League'

26-05-2016 10:11
1

Graziano Pellè keert mogelijk terug naar de Serie A. De spits van Southampton wordt genoemd in een ruildeal met Juventus, waarbij Simone Zaza de omgekeerde weg moet bewandelen.

Manager Ronald Koeman heeft al geruime tijd een oogje op Zaza, die het twee jaar geleden in dienst van Sassuolo schopte tot Italiaans international, maar de laatste tijd in de vergetelheid is geraakt. Southampton wil de aanvaller verlossen van zijn bijrol bij Juventus, dat vorig jaar liefst achttien miljoen euro voor hem neertelde.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat ook West Ham United in de race is voor Zaza. De 24-jarige Italiaan heeft een transferwaarde van ongeveer tien miljoen euro. De kans bestaat dat Southampton géén bedrag overmaakt naar Juventus, maar inzet op een ruildeal.

Pellè moet dan als ruilmiddel worden ingezet. Het contract van de oud-spits van AZ en Feyenoord loopt volgend jaar af en van beide kanten wordt er geen haast gemaakt om te verlengen. Koeman zou bovendien behoefte hebben aan een meer beweeglijke spits, iemand zoals Zaza. De aanvaller was afgelopen seizoen goed voor vijf doelpunten in de Serie A.