Hoe vaak ik niet heb gehoord: 'Papa, je moet die beker winnen…'

"Hoe vaak ik niet heb gehoord: 'Papa, je moet die beker winnen…'"

26-05-2016 11:23
7

Dirk Kuyt keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord en heeft daar geen seconde spijt van gehad. De aanvoerder was belangrijk voor zijn ploeg en zorgde met de KNVB Beker-winst voor de eerste hoofdprijs sinds acht jaar.

Naar eigen zeggen was het een 'hectisch jaar voor de Kuytjes'. "De terugkeer heeft een enorme impact gehad", begint Kuyt tegenover Feyenoord Magazine. "Nog voordat ik maar een bal had getrapt, kreeg al enorm veel waardering en respect van de supporters. (…) Dat was ontzettend gaaf om mee te maken, maar het kostte me ook veel energie."

"Ik moest echt even wennen", vervolgt Kuyt, die beseft dat het seizoen niet een en al hosanna was. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst liet veel punten liet liggen in de competitie. "Dat maakt dat het een hectisch jaar is geweest", meent Kuyt, die op veel steun kon rekenen van zijn gezin. "Ze leefden intens me. Hoe vaak ik niet heb gehoord: Papa, je moet die beker winnen… Het is mooi dat dat gelukt is. Dat zijn herinneringen voor het leven."