'Engelse clubs hebben oogje op interessante 'homegrown-player' van Groningen'

'Engelse clubs hebben oogje op interessante 'homegrown-player' van Groningen'

26-05-2016 11:35
3

FC Groningen moet rekening houden met een zomers vertrek van Albert Rusnák. De Slowaakse middenvelder staat er goed op in de Premier League.

Dat meldt Voetbal International donderdag. De sluimerende belangstelling van Watford was al bekend, maar Rusnák staat volgens het weekblad op het verlanglijstje van meer Engelse clubs. Dat heeft niet alleen te maken met de specifieke kwaliteiten van de offensief ingestelde middenvelder.

Wedden

Meer odds

Rusnák maakte immers op zestienjarige leeftijd de overstap van MFK Kosice naar de jeugdopleiding van Manchester City. Daarom geldt de Slowaak als een zogenaamde 'homegrown-player', een speler die zijn opleiding genoot in Engeland. De reglementen in Engeland schrijven voor dat minimaal acht van de in totaal 25 selectiespelers moeten zijn opgeleid in Engeland.

Watford is dus niet de enige club met interesse, maar het is onduidelijk welke clubs nog meer in de race zijn. Rusnák speelt sinds januari 2015 voor Groningen, na een indrukwekkende huurperiode bij SC Cambuur. De 21-jarige Slowaak stak afgelopen seizoen niet in zijn beste vorm.