Topspits sluit Ajax niet uit: Niemand gaat mij vertellen dat ik niet weg mag'

Topspits sluit Ajax niet uit: "Niemand gaat mij vertellen dat ik niet weg mag'

26-05-2016 12:08
43

Eran Zahavi staat niet onwelwillend tegenover een toptransfer naar Ajax. Hoewel Peter Bosz de belofte heeft gedaan om geen spelers van Maccabi Tel Aviv mee te nemen naar Amsterdam, lijkt het erop dat de komst van de spits niet valt uit te sluiten.

Zahavi is de absolute sterspeler van Maccabi Tel Aviv en was ook afgelopen seizoen onder leiding van Bosz niet te stoppen, met 35 doelpunten in de Israëlische competitie en acht in Europa. Het seizoen werd echter afgesloten zonder prijzen. Dat lijkt hem aan het denken te zetten.

"Wat ik in gedachten heb? Nou, op de eerste plaats loopt mijn contract door tot medio 2020. Ik ben gelukkig hier", vertelt Zahavi aan ONE. Hij is echter ook op de hoogte van de geruchten dat Ajax interesse in hem heeft. "Als er een aanbieding van Ajax komt… Nee, dan gaat niemand mij vertellen dat ik niet mag vertrekken."

"Ajax is natuurlijk één van de grootste clubs ter wereld, één van de meest gedecoreerde clubs van Europa. Het is natuurlijk het neusje van de zalm. Maar op dit moment moet ik reageren op clubs die me worden aangedragen door de pers. Al dat gepraat… Ik heb geen voorstel ontvangen en van een contract is geen sprake", besluit Zahavi.

De 28-jarige international van Israël speelt sinds 2013 voor Maccabi Tel Aviv, dat hem destijds overnam van Palermo. Zijn verblijf in Italië, nadat hij grote indruk had gemaakt bij Hapoel Tel Aviv, liep uit op een teleurstelling.