Eran Zahavi naar Ajax? Vijf dingen die je moet weten over de doelpuntenmachine

Eran Zahavi naar Ajax? Vijf dingen die je moet weten over de doelpuntenmachine

26-05-2016 16:00
16

Peter Bosz heeft de belofte gedaan om geen spelers van Maccabi Tel Aviv mee te nemen naar Ajax, maar de komst van Eran Zahavi naar Amsterdam lijkt niet geheel onwaarschijnlijk. Wie is Zahavi eigenlijk? Onderstaand vijf dingen die je moet weten over de Israëlische spits.

1. Zahavi is de absolute sterspeler van Maccabi Tel Aviv. De spits was afgelopen seizoen onder leiding van Peter Bosz niet te stoppen, met 35 doelpunten in de Israëlische competitie en acht in Europa. Zahavi brak met zijn 35 doelpunten het record voor meeste doelpunten in één seizoen in de Israëlische Premier League. 

2. Zahavi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Hapoel Tel Aviv, de rivaal van Maccabi Tel Aviv. De Israëliër stond van 2007 tot 2011 onder contract bij Hapoel, maar werd één seizoen uitgeleend aan Ironi Nir Ramat. In 2011 vertrok hij naar Palermo, maar kon het niet bolwerken, waarna hij in 2013 een transfer maakte naar Maccabi Tel Aviv. 

3. Zahavi heeft een enorme drive om te scoren. De spits is tweebenig en is met zijn 1.81 meter ook sterk in de lucht. De spits weet waar het doel is en vindt die van zowel ver als dichtbij. Bosz roemt hem om zijn kwaliteiten als afmaker, maar ook vanwege het creëren van kansen voor anderen.

4. 'Als Zahavi in Nederland had gespeeld, had hij in Oranje gestaan en misschien wel een transfer naar een buitenlandse topclub gemaakt', aldus Bosz een paar maanden geleden. Volgens de trainer is de spits dus niet alleen een speler die doelpunten maakt, maar ook iemand die kansen creëert. 

5. Zahavi maakt regelmatig mooie doelpunten, zo ook in januari. De spits plukte de bal uit de lucht met een omhaal en joeg de bal in de kruising. Het doelpunt lijkt erg op die van Wendell Lira van afgelopen jaar en laat dat nu net het doelpunt zijn dat hem de Puskas Award opleverde. Zie onderstaand het doelpunt.