NEC haalt bloed onder de nagels vandaan bij Vitesse: Dit was de beste optie

NEC haalt bloed onder de nagels vandaan bij Vitesse: "Dit was de beste optie"

26-05-2016 15:42
14

Bij de bekerfinale tussen NEC A1 en Vitesse A1 van aanstaande zaterdag zullen definitief geen fans uit Arnhem aanwezig zijn. Na onenigheid tussen beide clubs heeft Vitesse besloten dat er geen buscombi komt voor supporters van de club.

Door de rivaliteit tussen de Gelderse clubs werd een buscombi verplicht door de KNVB. Vitesse is echter tot de conclusie gekomen dat een buscombi op het laatste moment niet meer georganiseerd kan worden. Eerder reageerde Vitesse-directeur Joost de Wit al pissig op de keuze van NEC om tóch eigen toeschouwers toe te laten, waardoor er voor Vitesse-fans een buscombi moest komen.

Wedden

Meer odds

NEC-directeur Bart van Ingen moest uit veiligheidsoverwegingen nu eenmaal bepaalde keuzes maken. "Dit was de beste optie", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Van Ingen heeft lak aan wat Vitesse daarvan vindt. "We spelen in Nijmegen. Wij bepalen hoe de wedstrijdorganisatie wordt ingericht. Vitesse heeft een standpunt en wij hebben een standpunt. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn."