Voetbal of seks: 'Dan gaat seks eraf, ik voetbal elke dag, heb niet elke dag seks'

Voetbal of seks: 'Dan gaat seks eraf, ik voetbal elke dag, heb niet elke dag seks'

26-05-2016 15:52
35

Roda JC-speler Nathan Rutjes is rechtdoorzee, houdt niet van mediatraining en geeft volledig openheid van zaken. Dat doet hij in een item van Kiezen met Kuip. De markante voetballer had enkele prachtige anekdotes in petto.

Eerst over een tattoo. Zijn vrouw vindt het maar niks, maar Rutjes heeft daar soms maling aan, zo blijkt. "Ik was in Rotterdam deze zomer en ik had twee jaar voorbereidingstijd nodig om aan haar te vragen of ik er nog één mocht. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik daar naartoe gegaan. Toen verraste ik haar met een nieuwe tattoo. De enige manier om er nog één te krijgen. Ze was woest!"

De welbekende mat van Rutjes is natuurlijk ook een veelbesproken onderwerp. Wat zou hij doen als hij moest kiezen tussen het stuk haar en zijn pink? "Toch mijn mat eraf. Uiteindelijk is dat haar en ik ben gezegend met een gezond lichaam. Maar het is wel heel lastig", lacht Rutjes. En wat als hij moet kiezen tussen seks en voetbal? "Dan gaat seks eraf. Ik ben elke dag aan het voetballen, ik heb niet elke dag seks. Ik wil ook de komende dertig jaar nog voetballen met vrienden, trainer worden. Voetbal is mijn leven."

Eerlijk is de voetballer zeker en mediatraining doet hem dan ook weinig. "Dat kregen we bij Sparta en daar was ik altijd de slechtste in. Als ik een vraag kreeg over voetbal, eindigde ik over bijvoorbeeld een boom", zag Rutjes, die tot slot ook de keuze maakt tussen de winnende WK-goal of de geboorte van zijn zoontje. "Er gaat niks boven de geboorte van mijn zoon. Dat is niet allemaal heel makkelijk gegaan. Toch heb ik elk moment gezien als iets moois, het glas altijd als halfvol gezien."