'Ik weet nu nog sterker dat we met Bosz kampioen zouden zijn geworden'

'Ik weet nu nog sterker dat we met Bosz kampioen zouden zijn geworden'

26-05-2016 17:07
11

Merab Jordania is blij voor Peter Bosz. De oefenmeester mag tot het genoegen van de voormalig Vitesse-eigenaar als hoofdcoach aan de slag bij Ajax. Jordania zag bij Vitesse al waartoe Bosz in staat is.

Jordania had in Arnhem grote plannen met de trainer. "In de winterstop (van het seizoen 2013/14, red.), een half jaar na zijn aanstelling, stonden wij met Peter als coach bovenaan. Ik ga er niet meer op in wat er toen is gebeurd. Maar ik weet nu nog sterker dat we met hem kampioen zouden zijn geworden. Hij bracht het voetbal dat ik voor ogen had", zegt de Georgiër in gesprek met De Telegraaf.

"Ik was destijds al blij dat ik hem kon strikken voor Vitesse. Andere clubs hadden niet door hoe goed hij was. Ik vond het ook prachtig dat hij juist bij de zoon van Cruijff in Tel Aviv aan de slag ging afgelopen winter."

"Ik heb gehoord dat hij daar, in Israël, nog veel met Johan Cruijff heeft kunnen praten als die bij zijn zoon Jordi op bezoek was. Ik ben echt blij voor Peter. Hij verdient het om nu bij een echte topclub te zitten. Ik ga hem maar eens gauw een bericht sturen om hem te feliciteren", aldus Jordania.