Licentiecommissie legt CSR-advies naast zich neer: Twente naar Jupiler League

Licentiecommissie legt CSR-advies naast zich neer: Twente naar Jupiler League

26-05-2016 17:58
79

De licentiecommissie van de KNVB blijft definitief bij het besluit om FC Twente naar de Jupiler League te laten degraderen. Dat meldt de voetbalbond donderdag via de officiële kanalen. Het statement volgt kort op het negatieve advies van de Centrale Spelersraad. 

'De licentiecommissie heeft donderdag, na afweging van het advies van de Centrale Spelersraad (CSR), een definitief besluit genomen over FC Twente. Om iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven, hebben de leden van de licentiecommissie direct na het advies van de CSR overleg gehad. Het besluit van de licentiecommissie is hetzelfde als het eerder voorgenomen besluit', valt er te lezen. 

'De licentiecommissie is van oordeel dat er in het advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden zijn opgenomen die een aanpassing van de voorgenomen besluiten rechtvaardigen.'

De licentiecommissie vindt dat Twente komend seizoen met een schone lei moet beginnen in de Jupiler League. De oude licentie wordt ingetrokken en per 1 juli wordt er een nieuwe licentie versterkt - ín de Jupiler League. Twente is naar de rechter gestapt om het besluit van de licentiecommissie aan te vechten. Vrijdagochtend dient een kort geding

Twente is inmiddels op de hoogte gebracht van het nieuws uit Zeist. "De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover inmiddels bericht. Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kortgeding te veranderen", reageert Onno Jacobs op de website van de Tukkers.