Derde Deen van Ajax die aan vertrek denkt: 'Dan maar ergens anders'

Derde Deen van Ajax die aan vertrek denkt: 'Dan maar ergens anders'

26-05-2016 18:54
16

Lucas Andersen is er allesbehalve zeker van dat zijn toekomst bij Ajax ligt. De Willem II-huurling liet zich tegenover Ekstrabladet uit over de vervolgstap die hij wil nemen.

"Ik houd alle opties open. Wat belangrijk is, is dat ik speeltijd krijg. Als dat niet het geval is bij Ajax, dan moet dat ergens anders zijn", oordeelt Andersen. "Ik moet met de club nog over mijn toekomst praten. Ik stond wel in contact met iemand bij de club, die net als ik vond dat ik een goede eerste seizoenshelft heb beleefd. Richting het voorjaar en verder werd het lastiger voor zowel mezelf als voor het team."

Wedden

Meer odds

"Er is een nieuwe trainer, maar het spreekt voor zich dat je het beste opnieuw kunt beginnen als je niet nodig bent. Ik denk nog steeds dat ik het niveau heb dat bij Ajax gevraagd wordt. Anderhalf jaar geleden liet ik dat nog zien, maar het is duidelijk dat je daarvoor een eerlijke kans moet krijgen", vervolgt de Deense aanvallende middenvelder.

Viktor Fischer en Nicolai Boilesen, zijn Deense kompanen, verlaten Ajax. "Ik heb ook het gevoel dat ik misschien ergens anders aan een nieuwe uitdaging moet beginnen. Met een schone lei, op een andere plek en zo weer nieuw elan krijgen. Als het mogelijk is, zal ik dat best in een ander land willen proberen. Dat kan ook voor mij als persoon interessant zijn", besluit Andersen.