Familie verleidt 'clubjongen' tot Eredivisie-rentree: Geld is niet alles

Familie verleidt 'clubjongen' tot Eredivisie-rentree: "Geld is niet alles"

26-05-2016 19:08
4

Ryan Koolwijk is maar wat blij met zijn terugkeer bij Excelsior. De dertigjarige middenvelder was actief in de jeugdopleiding van de Kralingers en speelde van 2007 tot 2011 al in het eerste elftal.

"Excelsior is echt mijn club, ik ben blij dat ik voor zo’n lange periode terugkeer", zegt Koolwijk op de clubsite. Toch twijfelde hij wel over een terugkeer op de Nederlandse velden. "In eerste instantie wilde ik in het buitenland blijven, maar na gesprekken met mijn familie en zaakwaarnemer wilde ik toch liever terugkeren naar Nederland."

"Geld is niet alles en uit de aanbieding die ik van Excelsior kreeg, sprak veel waardering", legt de controleur, die met AS Trencin onder meer twee keer landskampioen werd, uit. "Het is lekker om terug te keren in de buurt bij familie en vrienden. Daarnaast wil ik mijn trainersdiploma gaan halen en een voetbalschool opzetten en dat gaat minder makkelijk vanuit het buitenland."

Koolwijk stelt de fans van de Rotterdammers gerust. "Ik kom absoluut niet naar Excelsior om af te bouwen. Ik ben superfit, fitter dan ooit, en heb er heel veel zin in. De club heeft sinds mijn vertrek in 2011 flinke stappen gemaakt. Niet alleen sportief, maar ook qua sponsors en stadion. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere groei van de club."