Superboeren-leegloop even 'on hold' door vijf namen: afhankelijk van Twente

Superboeren-leegloop even 'on hold' door vijf namen: afhankelijk van Twente

26-05-2016 19:59
1

De Graafschap ziet in ieder geval vijf spelers aankomend seizoen niet terug. De Doetinchemse club, die nog niet weet of het volgend jaar in de Eredivisie speelt, wil echter ook contracten verlengen.

Volgens De Gelderlander wil De Graafschap een nieuwe verbintenis aangaan met Nathaniel Will en Kristopher Vida. Thijs Bouma, Tom Menting, Karim Tarfi en Jeroen Tesselaar kregen al te horen dat zij weg mogen. Ook Ted van de Pavert en Andrew Driver hebben een aflopend contract. De huurovereenkomst van Mark Diemers loopt af. Als De Graafschap in de Eredivisie blijft, wil de club ook om tafel met het drietal.

Robin Pröpper verliet de Superboeren donderdag al transfervrij voor Heracles Almelo. Peter Hofstede, technisch directeur van de club, laat weten dat de optie in het contract van Cas Peters automatisch wordt verlengd als De Graafschap in de Eredivisie speelt.

Er breekt een onzekere tijd aan voor de Doetinchemmers, aangezien het onder meer het kort geding van FC Twente moet afwachten. Als Twente de rechtszaak tegen de KNVB wint, dan degradeert De Graafschap definitief. Als dat niet het geval is, dan blijft De Graafschap behouden voor de Eredivisie.