Eredivisionist doet flinke jas uit: 'Daarbij gaan we achteruit in spelersbudget'

Eredivisionist doet flinke jas uit: 'Daarbij gaan we achteruit in spelersbudget'

26-05-2016 20:22
3

Erik ten Hag werd verkozen tot trainer van het jaar in de Eredivisie, maar stond uiteindelijk wel met lege handen met FC Utrecht. De Domstedelingen verloren de bekerfinale en grepen zowel in de reguliere competitie als in de play-offs naast een Europa League-ticket.

Is het seizoen daarmee mislukt? "Daar zit ik dubbel in. Ik ben een winnaar en uiteindelijk gaat het om het pakken van prijzen en die hebben we niet gewonnen", steekt Ten Hag van wal in De Telegraaf. "Aan de andere kant moet je een seizoen ook afmeten aan het doel dat je vooraf hebt gesteld. Dat was een plek tussen zes en twaalf, herkenbaar en aanvallend voetbal spelen met veel passie en strijd en het ontwikkelen van jonge spelers. Die drie doelstellingen hebben we gehaald."

"Als je kijkt naar de ontwikkeling van spelers als Ramselaar, Letschert, Strieder en Joosten, maar ook naar doorgestroomde talenten als Troupeé en Amrabat, dan is dat grote winst. Als ik met de clubleiding het seizoen ga evalueren, dan overheerst voor mij het positieve", vervolgt de oefenmeester, die nog voldoende rek ziet in de spelersgroep van Utrecht. Toch blijft hij reëel en richt de club zich op de posities zes tot twaalf. "Clubs als AZ, Vitesse en FC Groningen hebben meer mogelijkheden, zowel qua spelersbegroting als qua infrastructuur."

Ten Hag dreigt bovendien een aantal steunpilaren te verliezen. "Ik verwacht niet dat we helemaal opnieuw moeten beginnen, maar dat zal wel voor een groot gedeelte zo zijn. We zullen twee, drie spelers moeten vervangen en hun vervangers zullen niet zo ver zijn als de spelers die vertrekken. Daarbij gaat FC Utrecht achteruit in spelersbudget. We moeten behoorlijk inleveren. FC Utrecht heeft al jarenlang een te grote broek aan en de broekriem moet worden aangehaald."