Rotterdammer wil snel naar de Premier League: Ik sta nu in de etalage

Rotterdammer wil snel naar de Premier League: "Ik sta nu in de etalage"

26-05-2016 21:50
1

Nasser el Khayati maakte begin 2016 de overstap van Burton Albion naar Queens Park Rangers. Jerrel Hasselbaink, zijn oude trainer bij Albion, haalde de Rotterdammer naar Londen toe. Nu droomt El Khayati van de Premier League. 

Via amateurclub Kozakken Boys belandde de oud-speler van onder meer PSV en FC Den Bosch in 2015 in Engeland. "Hasselbaink zag in mij een belangrijke schakel voor zijn manier van voetballen. Hij gaat uit van een solide verdediging. Als Hasselbaink er geen trainer geweest was, zou ik nooit naar Burton zijn gegaan. Maar ik vond het geweldig om met zo'n legende op het veld te staan", blikt El Khayati terug met BN/De Stem. 

Toen Hasselbaink later de overstap naar Queens Park Rangers maakte, verhuisde El Khayati mee. De 27-jarige rechtspoot geniet van zijn avontuur in het Championship. "Ik kom als technische voetballer bij QPR beter tot mijn recht. Het zou me tegenvallen als ik over anderhalf jaar niet in de Premier League voetbal."

Het leven in Rotterdam mist hij trouwens wel. "Maar ik heb tegen mezelf gezegd: Nasser, je gaat op missie. Je offert alles op om je doel te bereiken. Ik sta nu in de etalage. Over die hoge drempel ben ik heen."