Sneijder klopt Van Persie in Turkse bekerfinale; Oranje-duels mogelijk in gevaar

26-05-2016 22:26
6

Jan Olde Riekerink en Wesley Sneijder hebben een dramatisch seizoen met Galatasaray afgesloten met een hoofdprijs. In de finale van het Turkse bekertoernooi werd het Fenerbahçe van Robin van Persie donderdagavond met 1-0 verslagen. Het was voor Gala de derde bekerwinst op rij.

Lukas Podolski besliste het zéér povere duel. De Duitse aanvaller tekende na 31 minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. Sneijder en Van Persie deden beiden slechts 45 minuten mee. De aanvallende middenvelder van Galatasaray werd in de rust gewisseld. Hij liep in de eerste helft namelijk een ribblessure op en kon daardoor niet verder. Na de finale is het de bedoeling dat Sneijder aansluit bij Oranje, dat komende week nog twee oefenduel afwerkt.

De bekerwinst van Cim Bom Bom geeft nog enige glans aan een seizoen om snel te vergeten. In de Turkse Süper Lig eindigde de grootmacht op de zesde plek, mijlenver achter landskampioen Besiktas.

Bovendien werd Galatasaray voor een jaar uitgesloten van deelname aan Europees voetbal, omdat het Financial Fair Play-regels overtrad. Olde Riekerink, in maart aangesteld als trainer, keert in de zomer waarschijnlijk terug in zijn functie als hoofd jeugdopleiding.