'Dramatische tussenbalans FOX Sports: te weinig abonnees, 15 miljoen verlies'

'Dramatische tussenbalans FOX Sports: te weinig abonnees, 15 miljoen verlies'

26-05-2016 22:40
43

Het gaat matig met FOX Sports. De Financiële Telegraaf schrijft donderdag dat het voetbalkanaal de hoge verwachtingen nog steeds niet waar kan maken in het Nederland televisielandschap. 

Voor liefst 68 miljoen euro per jaar sloten FOX en de Eredivisie in 2012 een tienjarig contract af. Het aantal mensen dat afgelopen jaar abonnee is geworden van de zender, is bij lange na niet zo hard gegroeid als het Amerikaanse miljardenbedrijf gehoopt had.

Volgens schattingen stokt het aantal abonnees rond de 600.000. FOX wil zelf geen cijfers bekend maken. DFT weet dat FOX op basis van de huidige contracten ongeveer vijftien miljoen euro per jaar gaat verliezen op de Eredivisie. Er zou momenteel met diverse tv-aanbieders worden gesproken over de contracten voor komend seizoen. 

Een sportmarketeer denkt dat de problemen van FOX te maken hebben met het voetbalaanbod op open kanalen - onder meer bij Studio Sport, zondagavond om 19.00 uur. "Zelfs heroïne krijg je niet verkocht als het iets later gratis te krijgen is", luidt zijn stelling. In Engeland - waar wél veel mensen enthousiast zijn over betaal-tv - is de situatie anders. "Daar worden de samenvattingen pas om 22.30 uur uitgezonden."