Tweevoudig Oranje-klant op drempel van Premier League: 'Het is hier groot feest'

Tweevoudig Oranje-klant op drempel van Premier League: 'Het is hier groot feest'

26-05-2016 22:55
6

Slechts één duel scheidt Glenn Loovens en zijn club Sheffield Wednesday nog van de Premier League. Zondag is Hull City de tegenstander in de finale van de play-offs van het Championship. De winnaar van het duel speelt komend seizoen in de meest lucratieve competitie ter wereld. 

Loovens (32) had het huidige succes van The Owls absoluut niet zien aankomen. "De Premier League is wel altijd mijn grote droom geweest. Het idee dat we er nog maar één wedstrijd van verwijderd zijn, voelt best apart. Maar het is momenteel groot feest. In Engeland worden de play-offs gezien als spektakel", vertelt de tweevoudig Oranje-international in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

De centrumverdediger kan op late leeftijd gaan debuteren in de Premier League. "In mijn eerste jaren in de UK was er wel zijdelings interesse van clubs van het hoogste niveau. Maar concreet werd dat nooit. Ik koos in 2008 voor Celtic, waarmee ik jaarlijks om de Schotse titel speelde. Op de finale van de play-offs wil ik niet te ver vooruitlopen. Maar toch denk ik dat eventuele promotie met Sheffield een knappere prestatie is dan een kampioenschap met Celtic…"