Waterreus ligt krom: 'Waarschijnlijk heeft Swart zelf niet meer door wat-ie doet'

Waterreus ligt krom: 'Waarschijnlijk heeft Swart zelf niet meer door wat-ie doet'

26-05-2016 23:27
35

Ronald Waterreus heeft zich onlangs kostelijk vermaakt met een filmpje van Sjaak Swart. In een video op AjaxPrimeur maakte het Ajax-icoon zich ontzettend kwaad nadat De Graafschap ervoor gezorgd had dat zijn club geen landskampioen was geworden. 

'Veel meer nog dan de degradatie van De Graafschap – voor zover dat zeker is natuurlijk, gezien de situatie rond FC Twente – bleef dat beeld van een uitgelaten Sjaak Swart bij me beklijven. En dat kwam allemaal door dat tv-optreden van die week ervoor, waarin Sjaak zittend in een tuinstoel op een afgelegen grasveld het volgende verkondigde: Ik hoop dat ze er heerlijk uit gaan. Sjaak doelde op De Graafschap. Want hoe hadden ze het gedurfd, Jan Vreman en die gemene spelers van hem, hun sportieve plicht te doen tegen Ajax?', schrijft Waterreus in zijn column in Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

'Aanvankelijk dacht ik: dit is Jiskefet. Maar navraag leerde dat het hier wel degelijk om de echte Sjaak Swart ging. Dat maakte het allemaal nóg leuker. Wat ik me na het lachen desondanks direct afvroeg: wanneer komt het moment dat Ajax hem, Mister Ajax, tegen zichzelf in bescherming gaat nemen? Dat Edwin van der Sar hem even bij een arm pakt en zegt: Sjaak, jongen, doe eens niet zo gek.'

'Waarschijnlijk heeft Swart zelf namelijk niet meer door wat hij doet. Dat is best tragisch. De grote voetballer die hij was, is nu het slechtste typetje van Michiel Romeyn ooit. En het ergste voor Ajax en Amsterdam is nog dat Sjaak spot met alles wat ze daar pretenderen te zijn: de beste, de lolligste en verheven boven de provincie', besluit Waterreus. 

De nu al legendarische video van Swart nog niet gezien? Check hem hier!