'Engelsen willen 'succesvolle' Overmars laten beslissen over aanstelling De Boer'

'Engelsen willen 'succesvolle' Overmars laten beslissen over aanstelling De Boer'

27-05-2016 00:15
26

Boulevardkrant The Daily Mirror weet het zeker: Everton waagt in de zomer een poging om Marc Overmars los te weken bij Ajax. De directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club moet in Liverpool het technische beleid uit gaan stippelen in de komende jaren. 

Afgelopen week schreef The Daily Mail óók al over een mogelijke move van Overmars (43) naar Goodison Park. The Mirror stelt nu dat de oud-aanvaller op de radar is verschenen bij The Toffees vanwege het 'uitstekende werk' dat hij in de afgelopen vier jaar heeft geleverd bij Ajax. Farhad Moshiri, een steenrijke ondernemer die grootse plannen heeft met Everton, wil éérst Overmars aanstellen voordat de club over gaat tot het uitzoeken van een nieuwe manager. 

De trainersstoel van de nummer elf van de Premier League is namelijk onbezet sinds het ontslag van Roberto Martinez. Mocht Overmars inderdaad naar Liverpool verkassen, dan groeit de kans dat Frank de Boer óók aan de slag gaat bij Everton. Overmars moet gaan beslissen of de opgestapte Ajax-trainer bij de club past. Een andere kandidaat op Goodison Park is Ronald Koeman, maar de Nederlandse manager staat op het punt om zijn contract bij Southampton met twee jaar te verlengen.